Επίσκεψη στην έκθεση Ανα-δημιουργώ στο χώρο του Goethe-Institut Thessaloniki

Ανα-δημιουργώ στην πόλη Re-Act, Re-cycle Project

Το παράλληλο πρόγραμμα της 4ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης εμπεριέχει  δράσεις που πραγματοποιούν φορείς της πόλης, υπό την αιγίδα της διοργάνωσης. Περιλαμβάνει τις εκθέσεις «Βάνγκαρντ» και «Γιώργος Λάππας. Ντοκουμέντα και γλυπτικά τοπία» στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης, «Echi Οltremare / Μεσογειακές Αντηχήσεις. Bianco v/s Κountouras» στην Κάζα Μπιάνκα, «Ανα-δημιουργώ στην πόλη. Re-Act, Re-cycle Project» στο Goethe-Institut Θεσσαλονίκης, τις διαδικτυακές πλατφόρμες «White House Biennial» στον Λευκό Πύργο και «African Encounters in Thessaloniki» στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Αποθήκη Β1, λιμάνι) και αφιέρωμα στον πειραματικό και εικαστικό κινηματογράφο σε συνεργασία με το 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στην Ταινιοθήκη – Μουσείο Κινηματογράφου.

Οι μαθητές των εικαστικών της Α’ Λυκείου επισκέφτηκαν την έκθεση Ανα-δημιουργώ στην πόλη Re-Act, Re-cycle Project στο Goethe-Institut

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Με στόχο μια πολιτισμική και οικολογική ανά-θεώρηση και τον επαναπροσδιορισμό του αστικού βιώματος των σκουπιδιών και της ανά-κύκλωσης, διοργανώνεται έκθεση με έργα 11 καλλιτεχνών. Τα έργα αυτά δημιουργήθηκαν με πρώτη και βασική ύλη, απορρίμματα του σύγχρονου αστικού πολιτισμού και εκφραστικά προβάλουν την ανακύκλωση. Στον αίθριο χώρο του Goethe-Institut Thessaloniki, θα δημιουργηθεί ένα γλυπτό από σκουπίδια που μαζεύτηκαν με τη βοήθεια του κοινού της πόλης και τη συμβολή του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το γλυπτό μεγάλων διαστάσεων θα φιλοτεχνηθεί με τη δημιουργική εκφραστικότητα των καλλιτεχνών και των φοιτητών που συμμετέχουν στην έκθεση. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Κώστας Βαρώτσος, Hanne Voukalis, Αρις Γεωργίου, Δημήτρης Ζουρούδης, Δημήτρης Ξόνογλου, Ρένα Παπασπύρου, Γιώργος Τσακίρης, Στέργιος Τσιούμας, Ανδρέας Τσορντάνίδης. Οι συμμετέχοντες φοιτητές είναι: Βασίλης Αλεξάνδρου, Βασιλίνα Κουλιού, Μιχάλης Μιχαηλίδης, Δημήτρης Παλάντζας, Γιώργος Παναγιωτάκης, Νίκος Σέττας, Ιοκάστη Φουνδούκα.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην έκθεση έβγαλαν φωτογραφίες και κατόπιν με την παρότρυνση του επιμελητή της έκθεσης  Σταύρο Παναγιωτάκη κατασκεύασαν ένα τρισδιάστατο γλυπτό από ανακυκλώσιμα υλικά όπως πλαστικά μπουκάλια, καπάκια, χαρτόνια, κ.α.. Το γλυπτό συμβόλιζε ένα σύγχρονο Μινώταυρο και τοποθετήθηκε σε ένα χώρο όπου υπήρχε μια εγκατάσταση από παλιά παντζούρια που βρέθηκαν στα σκουπίδια δημιουργώντας ένα λαβύρινθο.

This entry was posted in Επισκέψεις, Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Responses to Επίσκεψη στην έκθεση Ανα-δημιουργώ στο χώρο του Goethe-Institut Thessaloniki

  1. Ο/Η Θ.Α. Χουβαρδά λέει:

    Εξαιρετικά ενδιαφέρον. Συγχαρητήρια για το Μινώταυρο.

Σχολιάστε